12 Ağustos 2007 Pazar

Tatilde cep telefonu açık olmalı mı?

Didem TEKİN

 

Tatilde cep telefonu açık olmalı mı?

 

Hassas bir durum. Tatilde olup hala iş telefonlarıyla boğuşmak insanı gerer. Gevşeyemezsiniz bir türlü. Telefon çalmasa da ha çaldı, çalacak, bir aksaklık olacak arayacaklar düşüncesi insanın içini kemirir. Peki cep telefonunu kapatmalı mı?

Eğer sadece onun cevap verebileceği önemli bir konu ise ve siz tatilde kafa dinlemek için cep telefonunu kapattığı için çalışanınıza bir türlü ulaşamıyorsanız hem siz gerilecek, hem de bunun acısı tatil dönüşü, o kişiden çıkacaktır. Bazıları çok rahatlıkla kapatır telefonunu ve tatilinin tadını çıkarır. Haksız da sayılmazlar. Bütün bir yıl içinde sadece 1 hafta veya 10 güncük mola!

Bazı şirketler tatilde ulaşılamayan çalışana dönüşte yaptırımlar uyguluyor. Yani cep telefonunu kapatmak düpedüz yasak.

İşin durumuna göre, en iyisi bunu kişi tatile çıkmadan konuşmak. Bir de şu var. Sırf telefonu açık diye, acil olmayan, bekleyebilecek veya diğer çalışanların da halledebileceği şeyler için aramak, dinlenmeye çalışan kişiye haksızlık bence. Telefon açmadan önce biraz düşünmek en iyisi. Tabi çalışanın, gitmeden önce işleri devredeceği arkadaşına her şeyi, olabilecek aksilikleri, acil hallolması gerekenleri, önemli iletişim bilgilerini de aktarması gerek. Hepimiz biraz anlayış gösterirsek hem işler aksamaz, hem de isteyen, tatilinin tadını çıkarır.

Yazar Hakkında :


editor@yenibiris.com

 

Hiç yorum yok: