9 Ağustos 2007 Perşembe

Bal rengi saçlı Kız

Yaz gelmisti is yerinde herkes tatil planlari yapiyor nereye gideceklerini birbirlerine anlatiyordu. ‘ Ailemin yazligina gidecegim her zaman ki gibi ‘ dedi bal renkli sacli kiz. Tekrarlari yasamanin verdigi bikkinlikla…

Degisiklik istiyordu. Arkadaslarinin her yil farkli mekanlara giderek yasadiklari heyecanlari tatmak istiyordu. Ama yapamazdi, ailesinin sakin bir yerde aldigi yazlik vardi. Oraya gitmek zorunda idi. Ve orda heyecan yoktu.

Ve konusulan gun geldi, isteksizce valizler hazirlanip otobuse binildi. Geride el sallayip ‘iyi yolculuklar ‘ diyen biri olmadan. Uzun sikici, yalniz gecirilen bir yolculuktan sonra eve varis. Ailenin sicak karsilayisi yaninda isteksizligini icine gomup monoton gunlere ayak uydurus… Garip bir sucluluk duygusu ile.

Monoton ve kisir dongu gunler yasanmaya baslayali on gun olmustu ki bal renkli sacli kiz hastalandi. Surekli kusmalar, bulantilar, ani bayginliklar, titremeler ve kilo kaybi.

Dort bes gun sonra yataktan hic cikamaz oldu. Yirmi gunluk bir yatis ve hic duzelme yok. Oradaki doktorlar mideni usutmusun yedigin bir sey dokunmus olabilir dediler. Sonunda ailecek karar verildi. Calistigi buyuk sehre donmeli ve uzman bir doktora muayene olmaliydi. Uzun ve zor bir yolculuktan sonra evine dondu.

Bal renkli sacli kiz korkuyordu bu ani hastaliktan kimseye belli etmese de. Ama adinin konmasi gerekiyordu. Son bir umut ve cirpinisla suslendi, makyajini yapti ve hastaneye gitti. Sira kendine geldiginde kinali keklik gibi sekerek iceri girdi. Moralli ve canli gozukmeye calisiyordu… Uzun boylu, esmer, parlak gozlu yakisikli sayilir bir doktor vardi iceride. ‘Sikayetiniz nedir ?’ ile baslayan muayene fasli bittikten sonra uzun bir tahlil sureci basladi. Birkac gun suren… Nihayet sonuclar elindeydi ama incelemeye korkuyordu her ne kadar anlamasa da. En iyisi doktor soylesin ama ne kadar daha yasayacagimi degil dusunceleriyle iceri girdi. Urkek bir tavirla sonuclari uzatti. Ayni anda da kulaklarinda cinlamalar basladi. Sanki doktorun soyleyeceklerini duymak istemezcesine...

Doktor inceledi, inceledi. Gozlerini kaldirdi ve renkli sacli kiza bakip’ sizinle uzun bir arkadaslik yapmamiz gerekecek, randevularinizi ihmal etmezseniz’ dedi. Cinlamalar daha cok artarak ve sesinin nerden geldigini anlayamadan sordu ‘ neyim var doktor bey?’ ‘ Guatr, trioidleriniz cok calisip hormonlarinizi bozmus, tedavi edecegiz. Ama arkadasliga ve randevulara sagdik kalirsan aksi takdirde ameliyat ederiz.’ Dedi esmer yakisikli sayilir doktor bey.

Bal renkli sacli kiz gulmeye basladi. Kahkahalarla. Guldu, guldu. Sonunda nefesini toplamaya calisarak’ sey, ben sey sanmistim. Kotu en kotusu!’ agzi kulaklarinda sakiyarak ‘ hic kacirmayacagim ’ dedi. Ve hic kacirmadi, suslendi, makyajini yapti doktoru ziyaret etti buyuk bir neseyle. Doktorda bu ziyaretlerden memnun kaldi ve artik sen yorulma ben sana geleyim dedi. Farkli bir arkadaslik, hayat arkadasligi boylece baslamis oldu.

Kim bilebilirdi ki isteksizce cikilan bir tatilin mutsuzlugu boyle mutlu bir son bulacak. Bazen heyecanlar hic umulmadik yerde karsimiza farkli yuzuyle cikacak…

Kaynak ?

Hiç yorum yok: