23 Ekim 2007 Salı

Kendin harekete geçir

Mümin Sekman

ARŞİV

Ataleti, rehaveti ve tembelliği yenmek için ne yapmalı?

 

Kendin harekete geçir, kendini!



Atalet yerine göre eylemsizlik, durağanlık ya da hareketsizlik demektir. Gündelik dilde tembellik, ağırkanlılık, yılgınlık, yavaşlık, hantallık gibi kelimelerle ifade edilir. Üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket etme, ‘yumurta kapıya gelmeden harekete geçmeme’ gibi deyimler ataletliler için çokça kullanılır. Kısacası ataletliler, hayatı ağır çekim filmlerdeki gibi yaşayan insanlardır!”



Hayatımızın bir boyutundaki aşırı hareketlilik diğer boyutlarında atalet yaratacaktır. Mesela iş hayatında çok aktif ve yoğun olan bir kişinin aile hayatındaki ataletli davranışları çoğalacaktır. Boşanma nedeniyle özel hayatındaki hakeretlilik artınca, iş hayatında kişi atalet haline düşebilir. Bir cephede çatışmalar şiddetlenince, tüm enerji bir cepheye yüklenirse diğer cephelerde yoğunluk ve yılgınlık belirtileri görülmeye başlanır.

Yazar Hakkında :

Mümin Sekman kişisel gelişim ve sosyal başarı türünde kitapların yazarıdır. Kitaplarından bazıları: “Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da Yoldan Çekil”, “Kişisel Ataleti Yenmek”’tir. “Son kitabı "Her Şey Seninle Başlar" 2 yılda 500 bin satarak alanında rekor kırmıştır. Sekman, Kişisel Gelişim Merkezi'nin (Kigem.com) kurucusudur. Türkiye'de "kişisel gelişim uzmanı" titrini kullanan ilk kişidir.

www.muminsekman.com</A

 

Hiç yorum yok: