Mideyi kuvvetlendirmede ve vücuttaki zehirli toksinleri atmada çok önemli olan nar, meyve olarak yenmesinin yanında pekmezi ve şerbeti yapılır, reçel olarak tüketilir, öz suyu çıkarılarak içilir.
İşte faydalarından bazıları:
# Bağırsak tenyası: Kabukları, kaynatılıp balla tatlandırılarak sabah aç karnına içilir.
# İshal: Kabukları kaynatılıp, balla tatlandırılarak soğuk olarak içilir.
# Ağız yarası: Ekşi nar suyu balla tatlandırılarak, ağız gargara yapılır.
# Mide iltihabı: Her gün ekşi nar pekmezi balla tatlandırılarak aç karnına yenir.
# Hazmettirici: Yemeklerden sonra yenir.
# Mide kuvvetlendirici: İçindeki beyaz etli kısmı ile yenir.
# Diş etlerini kuvvetlendirici: Kabuğu ile yenir.
# Kalp çarpıntısı: Suyu içilir.
# Yara ve iltihaplar: Pekmezi sürülür.
# Kanser önleyici: Prostatın kansere dönüşmesini önler.
Osmanlı dönemine ait "Tababet" kitaplarında nar, endişe ve huzursuzluğun giderilmesinde en önemli ilâçlarından biri olarak yer almaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder