3 Aralık 2008 Çarşamba

Şifa kaynağı nar

Mideyi kuvvetlendirmede ve vücuttaki zehirli toksinleri atmada çok önemli olan nar, meyve olarak yenmesinin yanında pekmezi ve şerbeti yapılır, reçel olarak tüketilir, öz suyu çıkarılarak içilir.

İşte faydalarından bazıları:
# Bağırsak tenyası: Kabukları, kaynatılıp balla tatlandırılarak sabah aç karnına içilir.
# İshal: Kabukları kaynatılıp, balla tatlandırılarak soğuk olarak içilir.
# Ağız yarası: Ekşi nar suyu balla tatlandırılarak, ağız gargara yapılır.
# Mide iltihabı: Her gün ekşi nar pekmezi balla tatlandırılarak aç karnına yenir.
# Hazmettirici: Yemeklerden sonra yenir.
# Mide kuvvetlendirici: İçindeki beyaz etli kısmı ile yenir.
# Diş etlerini kuvvetlendirici: Kabuğu ile yenir.
# Kalp çarpıntısı: Suyu içilir.
# Yara ve iltihaplar: Pekmezi sürülür.
# Kanser önleyici: Prostatın kansere dönüşmesini önler.

Osmanlı dönemine ait "Tababet" kitaplarında nar, endişe ve huzursuzluğun giderilmesinde en önemli ilâçlarından biri olarak yer almaktadır.  

 

Hiç yorum yok: