10 Temmuz 2009 Cuma

NASIL DEĞİŞİRİZ ?

'' Köprüleri neşeyle ve kolaylıkla geçiyorum ''
'' Nasıl '' ları çok seviyorum .Dünyadaki tüm teoriler, hayata geçirilip ,değişim yaratmadıkça yararsızdır. Hep ,nasıl yapılması gerektiğini bilmek isteyen pragmatik ve pratik bir insan oldum.
Üzerinde çalışılması gereken prensipler :
Değişim arzusunu beslemek,
Zihni kontrol etmek,
Kendimizi ve başkalarını affetmenin bizi nasıl özgürleştirdiğini öğrenemk.

İhtiyaçtan Kurtulmak ;
Bazen ,bir modeli değiştirmeyi çalışırken,bir süre için koşullar daha da kötüye gidiyormuş gibi görünebilir. Bu kötü bir şey değil. Durumun değişmeye başladığını gösteren bir işarettir. Olumlu ifadeler yerini buluyor ve yolumuzda ilerlemeyi sürdürmemiz gerekiyor.

Örnekler ;
Ekonomik durumumuzu iyileştirmek üzerinde çalışıyoruz ve cüzdanımızı kaybediyoruz.
İlişkilerimizi geliştirmek üzerinde çalışıyoruz ve kavga ediyoruz.
Sağlığımız üzerinde çalışıyoruz ve soğuk algınlığına yakalanıyoruz.
Yaratıcı yeteneklerimizi ifade etmek üzerinde çalışıyoruz ve işimize son veriliyor.
Bazen sorun başka bir yöne kayar ve bazı şeyleri daha iyi görmeye,anlamaya başlarız.
Örneğin , sigarayı bırakmaya çalışıyorsunuz ve '' sigaraya olan ' ihtiyacım 'dan kurtulmak istiyorum '' diyorsunuz.. Bu arada ilişkilerinizin de rahatsızlık verici bir hal almaya başladığının farkına varıyorsunuz.
Ümitsizliğe kapılmayın ; bu durum değişim sürecinin çalıştığını gösteriyor. Kendinize bir çok soru sorabilirsiniz. '' Rahatsızlık veren ilişkilerime son vermek istiyormuyum ? Sigara ,bu ilişkilerimin rahatsızlık verici yönlerini görmemem için duman perdesi mi yaratıyordu ? Niçin bu tür ilişkiler yaratıyorum ? ''
Sigara sadece bir belirti . neden değil. Şimdi sizi özgürleştirecek daha derin bir anlayış kazanıyorsunuz.
'' Rahatsızlık veren ilişkilere olan ' ihtiyacım ' dan kurtulmak istiyorum '' demeye başlıyorsunuz.
'' Ve bu kadar rahatsızlık duyma nedeninizin , başka insanların sizi sürekli eleştiriyor gibi görünmeleri olduğunun farkına varıyorsunuz.''
Tüm deneyimlerimizi kendimizin yarattığının bilincinde olarak şimdi de , '' eleştirme ihtiyacından kurtulmak istiyorum '' demeye başlarsınız.
O zaman da eleştirilmek üzerine düşünür ve çocukken çok fazla eleştiriye hedef olduğunuzun farkına varırsınız. İçinizdeki küçük çocuk ancak eleştirildiğinde kendini '' evde '' hissediyordur.
Sizin bu eleştiriden saklanmak için yarattığınız şey '' duman perdesi '' olmuş.
Belki bundan sonraki ilk adım , '' Affetmeyi istiyorum , '' olacaktır.
Olumlu ifadeler kullanmayı sürdürdükçe, sigara artık size cazip gelmemeye, hayatınızdaki insanlar sizi eleştirmeyi bırakmaya başlayacaktır. o zaman ihtiyacınızın artık olmadığını BİLİYOR olacaksınız.
Bu tür çalışma genellikle bir süre alır. Sabırla çalışmanızı sürdürür ve her gün değişimleri gözden geçirmek için kendinize sesiz birkaç dakika ayırırsanız, yanıtları da alacaksınız. İçinizdeki Akıl ,tüm evreni yaratan aynı Akıl . İç Rehberinize güvenin. Bilmek istediğiniz her şeyi size söyleyecektir.

Aklınız Bir Araçtır
siz aklınızdan çok daha öte bir varlıksınız. Hayatınızı aklınızın yönlendirdiğini düşünebilirsiniz. Çünkü zihninizi bu şekilde düşünmesi için eğittiniz. Bu aracınızı yeniden başka bir şekilde eğitebilirsiniz. Zihniniz istediğiniz şekilde kullanabileceğiniz bir araçtır.Şimdi kullandığınız biçimde, aklınız sadece alışkanlıkların deposu . Ve alışkanlıklar değiştirilebilir. eğer istiyorsak , hatta bunu yapabilmenin mümkün olduğunu biliyorsak alışkanlıklarımızı değiştirebiliriz. Zihninizin sürekli konuşmasını bir an için durdurun ve bu düşünceyi gerçekten düşünün: ZİHNİNİZ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE KULLANMAYI SEÇECEĞİNİZ BİR ARAÇTIR.
Düşünmeyi ' seçtiğiniz ' düşünceler , yaşam deneyimlerinizi yaratıyor. Eğer bir düşünce ya da alışkanlığı değiştirmenin zor olduğuna inanıyorsanız , bu düşünce seçiminiz sizin için doğru olacaktır. '' Benim için değişmek kolaylaşıyor '' düşüncesini seçerseniz ,bu düşünce seçiminiz de sizin için doğru olacaktır.


LOUİSE L. HAY

Hiç yorum yok: