1 Nisan 2010 Perşembe

1 Nisan Şakası Mı ? Katliamın Şahikası Mı ?

 


15 yy. sonlarında, haçlı ordusu İspanyada ki Müslüman Endülüs Emevi devletini kuşatır. Kuşatma uzun süre devam eder. Endülüs devletinin son hükümdarı Abdullah Es-Sagir, Osmanlı sultanlı 2. Beyazıt tan yardım ister. Cem sultan meselesi yüzünden ve yeterli donanma olmaması yüzünden yardım gönderilemez. Bu arada Katolik Argonya Kralı Ferdinand ile Kastilya Kraliçesi İsabella ile evlenerek güçlerini birleştiriler. Emevi sultanı Müslümanlara fena muamele yapılmaması ve onların öldürülmemesi şartı ile anlaşmaya hazır olduğunu bildirir. İspanyada ki Endülüs Emevi devletinin kuşatılması uzun süre devam eder. Kale korunur Müslümanlar teslim alınmaz.

Durumun zorluğunu anlayan haçlı ordusunun komutanı 31 MART gecesi, kalenin önüne giderek bir elinde Kur’ an, diğer elinde İncil; “ şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, BU AKŞAM teslim olursanız size hiçbir şey yapmayacağım.” Der. Hıristiyan krallarla akdedilen anlaşma göre, Müslümanlara fena muamele yapılmayacak, canlarına dokunulmayacaktı. Fakat 1 NİSAN sabahı haçlı ordularının komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir.
Müslümanlar; “ Kur’ an ve İncil üzerine yemin etmiş, bizi öldürmeyeceğine dair söz vermiştin.” Derler.
Haçlı ordu komutanı; “ benim size sözüm DÜN AKŞAM içindi, bugün için verilmiş bir sözüm yoktur ve dün akşam hiç kimseyi de öldürmedim.” Der. Ve 1 NİSAN sabahı bütün Müslümanları orada katleder.
İşte o gün bu gündür 1 NİSAN Hıristiyanlar için HİLE GÜNÜ olarak kutlanır ve aldatmanın zaferi bize de 1 NİSAN ŞAKASI olarak yutturulur.
Bundan sonra bana 1 NİSAN günlerinde aldatılarak katledilen Müslümanların ruhu için Fatiha okumak düşer.
“Dün Dündür, Bugün Bugündür” diyenlerin kulakları çınlasın…

Osman Nuri AÇIKGÖZ

Hilal gazetesi, 03 Nisan 2006 pazartesi

 

Hiç yorum yok: