23 Şubat 2009 Pazartesi

KİM KAZANIR?

Yaşlı kızılderili reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş,az ötede birbirleriyle boğuşup duran iki kurt köpeğini izliyorlardı.
Köpeklerden biri siyah, biri ise tam tersi beyazdı ve oniki yaşındaki çoçuk kendini bildi bileli o köpekler sürekli dedesinin kulübesinin önüde boğuşup duruyorlardı.Dedesinin sürekli göz önünde tuttugu,yanından ayırmadığı iki kurt köpeği idi bunlar.
Çocuk kulübeyi korumak için bir köpeğin yeterli olabilecegini düşünüyor,dedesinin iki köpeğe niçin ihtiyacı olduğunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz olarak iki zıt renkte oldugunu merak ediyordu.
Artık bunu anlama zamanı gelmişti ve o merakla sordu dedesine .Yaşlı reis,bilgece gülümsemeyle torunun sırtını sıvazlayarak ...
"Onlar benim için iki simge evlat" dedi
"Neyin simgesi" diye ,sordu çocuk yine merakla...
"İyilik ve kötülüğün simgesi.
Aynen şu gördüğün köpekler gibi,iyilik ve kötülük içimizde devamlı mücadele eder dururlar.Ben bunları seyrettikçe hep bunu düşünürüm.Onun için yanımda tutarım onları "dedi yaşlı reis.
Çocuk sözün burasında''mücadele varsa kazananı mutlaka olmalı diye düşündü'' ve her çocuga has ,bitmeyen bu sorulara bir yenisini daha ekledi;
"Dede:!!!"
Peki sence hangisi kazanır bu mücadeleyi iyilik mi?? kötülük mü??"
"Hangisi mi?? Evlat. Ben hangisini daha fazla beslersem."


Yeni haftada hangi yönünüzü beslediğinizi bir daha gözden geçirmeniz gerekiyor mu sizce?

İçimizdeki çocuğu kırmadan,üzmeden,heveslerini yarım bırakmadan,ama başka çocukları da küstürmeden
mutlu,bol kahkahalı,enerji ve sevgi dolu yeni bir haftayı,yeni bir yılı karşılamanız dileğiyle:)))

Sevgiyle

Hiç yorum yok: