16 Aralık 2008 Salı

İZİN ELİNİZ HANGİSİ

ELE GENEL BAKIŞ

Hepimiz ellerimizi çok iyi tanıdığımızı zannettiğimiz için onları gelişi güzel kullanarak suistimal ederiz. Ellerimizi inceledikten sonra sahip oldukları özelliklerin değerini anlarız. Ellerinizi anlamak ve incelemek için eli oluşturan bütün unsurlara tek tek bakmamız gerekir: avucun şekli ve yapısı, parmakların uzunluğu ile biçimi, başparmağın dayanıklılığı ile esnekliği, tırnakların ölçüsü ile karmaşıklığı, cilt tabakasının kalıbı ile oluşumu ve avuç içindeki kabarık çizgilerin formasyonu.

Ellerinizin gerek yapısı, şekli, rengi, derecesi gerek diğer özellikleri karakterinizi, kişiliğinizi, hoşlandığınız ve hoşlanmadığınız şeyleri, sizi harekete geçiren güdüleri, arzularınızı, dünyayı nasıl gördüğünüzü ve hayatınızı nasıl yaşadığınızı ortaya çıkarır. Bu özellikleri incelemek size kendiniz hakkında daha derin bir anlayış kazandırarak, tıpkı bir boz-yap bilmecesinin parçalarını birleştirir gibi kişiliğinizin ayrıntılarını tamamlamanıza yardımcı olur.



TIRNAKLAR


Tırnaklar sağlığınızın en önemli ölçüsüdür. Tırnaklarınızın rengi, ay şeklindeki kısmın görünüşü ve tırnakların durumu hastalığın teşhis edilmesine yarar. Psikolojik açıdan ise tırnakların şekli ve ölçüsü kişiliğinizin ayrıntılarını tamamlamanıza yardımcı olacak bir takım karakter özellikleri taşır.


PARMAK UÇLARI İLE PARMAK KEMİĞİ
Parmak uçlarınızın şekli yeteneklerinizi dış dünyaya nasıl ifade ettiğinizi gösterir. Parmak kemiğinin uzunluğu ile kalınlığı özel becerilerinizi belirtir.


PARMAKLAR
Her parmak hayatın farklı bir bölümünü temsil eder. Parmağın şekli ve yapısı, hayatınızın bu bölümlerine verdiğiniz önemi işaret eder.


BAŞPARMAK
Bütün parmakların en önemlisi olan başparmak yeteneklerinizin meyvasını toplayıp toplamadığınızı gösterir.


AVUÇ
Kendiniz hakkındaki en yoğun bilgileri avuçlarınızda bulabilirsiniz. Avucunuzun yapısında hem fiziksel hem de psikolojik oluşumunuz hakkında bazı ipuçları yer alır. Çizgilerin biçimi ise karakterinizin güçlü ve zayıf yönlerini anlamanızı sağlar. Buna ek olarak çizgiler hem geçmiş olayların kaydını tutar hem de gelecekte olabilecek durumları gösterir.


TEPELER
Avucun dokuz şişkin bölümü vardır. Bu bölümlere tepe adı verilir. Bu tepelerin her biri kişiliğinizin farklı bir bölümüyle ilişki içindedir.


BÜYÜK ÇİZGİLER
Büyük çizgiler hayat, kafa, kalp, kader ve Apollo çizgileridir. Bu çizgilerin her biri hayatınızla ilgili bir bölümü temsil eder, ayrıca hayatınıza dair tipik özelliklerle olayları gösterir.


İKİNCİL ÇİZGİLER
Büyük çizgiler dışındaki çizgiler ikincil çizgiler olarak bilinir. Bu çizgiler karakterin derinlik ve ilgi alanını belirler.


AVUÇ İÇİNDEKİ KABARIK ÇİZGİLER
Avucunuzun içi kabarık çizgilerle ve parmak izi olarak bildiğimiz kimi zaman birbirine paralel, kimi zaman ise birbirine benzeyen kırışık dalgalarıyla kaplıdır.

 

ELİN ŞEKLİ

Elin şeklini belirlemeyi öğrenerek hangi kategoriye dahil olduğuna karar vermek el falı sanatının en önemli görevlerinden biridir. Elin şekli bireyin karakterinin temelini belirler ve kişilik profilinin birinci basamağını oluşturur. Bütün eller avucun üçgen ya da kare olmasına ve parmakların uzunluğu ile kısalığına göre dört kategoriden birine girer. Toprak, Hava, Ateş ve Su olarak sınıflandırılan bu kategorilerin her biri grup içinde yer alan kişilerin ortak özelliklerini tanımlar.

TOPRAK ELİ
HAVA ELİ
ATEŞ ELİ
SU ELİ

TOPRAK ELİ

Toprak kategorisindeki kişilerin avuçları kare şeklindedir ve parmakları kısadır. Pratik olarak da tanımlanabilen bu elin insanları hayata karşı dengeli ve anlamlı yaklaşan, sağlam ve hassas kişilerdir. Çok çalışmaktan korkmayan Toprak kategorisine dahil kişiler herhangi bir işle karşılaştıkları zaman kolları ilk sıvayan ve yorulmadan çalışan bireylerdir. Bu insanlar geleneklere bağlıdır ve törelere aşıktır. Bir arkadaş ve aşık olarak bağımlı ve duygusal olarak kararlı kişilerdir.


FOTOĞRAFÇI ELİ

Pratik insanı tarif eden toprak eli genellikle yaratıcı kişilerde bulunur. Sanatçılarla müzisyenler ve yaratıcılıklarını el becerileriyle ifade eden kişilerin elleri genellikle toprak kategorisindedir.


 

PARMAKLAR


Toprak elinin özelliği olan kısa parmaklar keskin bir anlayış ve ilham yeteneğini, ayrıca sabırsızlık eğilimini gösterir. 

AVUÇ İÇİ ÇİZGİLERİ


Toprak elinin avuç içi çizgileri az olmakla birlikte derindir. Özellikle kafa çizgisi çoğunlukla muntazamdır.

DOĞA AŞIĞI EL
Toprak eline sahip kişiler içerde olmaktan nefret eder. Bu kişiler temiz havadan ve açık alandan hoşlanır. Şehirden ziyade kır evini tercih eden toprak eli insanı toprağa yakın olmaktan hoşlanır ve doğayla uyum içindedir.


STEVEN SPIELBERG
Steven Spielberg'ün toprak kategorisinde yer alan elleri hem işine olan sistemli yaklaşımının hem de tükenmez enerjisinin kaynağını gösteriyor. Bu faktörler Spielberg'ün dahiyane ilhamıyla birleştiğinde, onun mesleğinde ustalaşmasını sağlıyor.



HAVA ELİ

Hava eli de toprak eli gibi kare bir avuca sahiptir, ancak her iki eli birbirinden ayıran fark hava elinin gözle görülür derecedeki uzun parmaklarıdır. Hava eli kategorisine giren kişiler çok aktif bir zihine sahiptir. Zihinleri keskin ve sürekli soru sormaya meyillidir ve yerlerinde duramazlar. Sıkıntılı ruh hali ve her an hissedilen entellektüel dürtü ihtiyacı Hava kategorisindeki kişilerin tekrar eden, monoton rutinlerden hoşlanmadığını ve daima çeşitlilik ile değişime hasret olduğunu gösterir.


YAZAR ELİ

Hava insanı için iletişim çok önemlidir, ayrıca bu gruba dahil olan pek çok kişi vokal ya da edebî becerilere sahiptir. Hava eline sahip kişilerin lisana karşı kabiliyeti vardır ve genellikle medyada çalışırlar. Yazarlık, gazetecilik, çeviri ve yayıncılık Hava ellerinin ağırlıklı olarak yer aldığı meslek gruplarıdır.


 

PARMAKLAR


Hava eli insanının avucu kare şeklinde olmasına rağmen Havanın özelliği olan uzun ve esnek parmaklar elin daha uzun ve narin görünmesini sağlar. Parmakların uçları hafifçe yuvarlanmış ya da konik şeklindedir. 

AVUÇ İÇİ ÇİZGİLERİ


Tipik bir Hava avucunun çizgileri açıktır ve kolayca ayırt edilebilir. Görünüşte çizgiler Toprak elinden daha ince olmasına rağmen avucun genel görüntüsü sert ve dayanıklıdır.

DEĞİŞİM ELİ


Hava eli insanı her çeşit makina parçası ve teknolojik oyuncakla oynamaktan keyif alır. Bu kişiler genellikle en son teknolojiden haberdar olan bilgisayar kurdu kimselerdir.




CLİNT EASWOOD
Clint Easwood'un ekrana yansıyan duygusal olarak kontrollü adam rolleri Hava elinin genel görüntüsünü yansıtır. Siyasete atılması ve halka hitap etme şekli de tipik özelliklerini gösterir.



ATEŞ ELİ

Ateş elinin özelliği uzun bir avuca rağmen kısa parmaklara sahip olmasıdır. Böyle bir el şekline sahip olan kişiler canlı, dinamik, hevesli ve mutlu bir yapıya sahiptirler. Sessiz bir hayata tahammül edemezler. Mücadele ve heyecan içinde, hayatlarını her iki ucu yanmakta olan bir mum gibi hızlı yaşarlar. Güçlü, pozitif ve karizmatik olan bu tipler üzerlerine aldıkları her işi heves ve coşkuyla yaparlar. Ateş eline sahip olan kişiler doğal olarak içinde bulundukları bütün gruplara liderlik ederler.


ATLET ELİ

Tehlike ve heyecan ihtiyacı duyan Ateş eline sahip kişiler fiziksel olarak aktif ve sürekli hareket halindedir. Canlılık açısından oldukça zengin olan bu kişilerin çoğu enerjisini spora kanalize ederek rekor kıran sonuçlara ulaşır. Çünkü onlar sınırlarını zorlayan, kazalara ve yaralanmalara karşı hassas kişilerdir.


 

 PARMAKLAR
Ateş elinin parmakları avuçtan daha kısadır ve parmak uçları genellikle kaşık biçiminde veya geniştir. 

AVUÇ İÇİ ÇİZGİLERİ


Ateş elinin çizgileri ayırt edilebilen, güçlü çizgilerdir. Avuç içi ise aşırı olmamakla birlikte kalabalık bir görüntü verir.

DIŞA DÖNÜK EL


Göz kamaştıran sahne ışıkları altında dünyanın en mutlu kişisi olan Ateş eli dışa dönük bir üstünlüğe sahiptir. Bu kişiler neşeli bir yapıya sahiptir ve sınırsız yaşama arzularını kolayca insanlara bulaştırırlar. Dışa dönük ve eğlenceyi seven bu kişiler davetlerin vazgeçilmez dinamizmi ve ruhudurlar.


LIZA MINELLI
Ateş eli sahipleri hareketli ruh halleriyle manyetik kişiliklerini, bu sayfaya örnek seçilen Liza Minelli gibi genellikle şov dünyasında gösterirler. Ancak Ateş eli sahipleri fazla erken yanmamaya dikkat etmelidir.

SU ELİ

Uzun bir avuca eşlik eden uzun parmaklar Su elinin en büyük özelliğidir. Hassasiyet bu grubun damgasıdır. Bu nazik ve yaratıcı kişiler aramızda yaşayan şair, ressam, müzisyen ve hayalperestlerdir. Sanat ve müzik dünyası Su eli sahipleriyle doludur. Bu tip elleri olanlar genellikle çok kültürlü, zarif, ince zevkleri olan, aynı zamanda bulutların üstünde yaşama eğilimi gösteren kişilerdir.


MÜNECCİM ELİ

Dört kategoriden Su eli kategorisine düşen kişiler fazla maddeci değildir. Ayrıca saf mantık yerine sezgi ve duygularıyla çalışma eğilimindedir. Bilinç altlarıyla yakın ilişkiye geçenler psişik güce sahip olabilirler. Çoğu su eli sahibi psikoloji ve spiritüel konulara ilgi duyar.


 

PARMAKLAR


Su elinin uzun, ince parmakları vardır ve parmak uçları genellikle konik biçiminde, bazen de keskin ve dikkat çekecek kadar sivridir. Uzun parmaklar sabırı ve her ayrıntıyı gören gözleri işaret eder. 

AVUÇ İÇİ ÇİZGİLERİ


Su elinin özelliği, avuç içinin örümcek gibi çok ince hatlarla kaplı olmasıdır - bu, duygusal doğalarının onlara bıraktığı bir mirastır.

HASSAS EL


Kırılgan ve fazlaca duygusal olan Su eli bireyleri modern yaşamın zorluklarıyla baş etmekte zorlanır. Daha yavaş bir tempo onlar için daha uygun olduğundan rekabet edilen ortamlardan hoşlanmazlar ve sakin bir çevrede daha verimli olurlar. Yumuşak başlı ve olaylardan kolayca etkilenen bu kişiler kendi başlarına karar veremezler.


DIANA, GALLER PRENSESİ
Uzun, nazik görünümlü Su eli nezaket ve stil yansıtır. Bu gruptaki kişiler her zaman şık giyinir, ayrıca çoğu kozmetik ya da moda sanayinde ya manken ya da tasarımcı olarak yer alır. Prenses Diana'nın klasik güzelliği ve ince davranışları Su elinin bütün özelliklerini temsil etmekte.



UYGULAMALI EL ANALİZİ

Ellerimiz kendimiz hakkında pek çok bilgiyi barındırır - arzularımız, bizi harekete geçiren dürtüler, hoşlandığımız ve hoşlanmadığımız şeyler, insanlarla olan ilişkilerimiz, belli durumlarda ortaya çıkan davranışlarımız ve farklı olaylara verdiğimiz tepkiler. İhtiyacımız olan tek şey bu ipuçlarını çözmeyi öğrenmek.

İLİŞKİLER
MESLEK
SAĞLIK
PARA VE ŞANS
SEYAHAT VE TAŞINMA
EMEKLİLİK


İLİŞKİLER
İnanıyoruz ki, psikologlarla danışmanlar ilişki kurmanın insan hayatındaki en karmaşık aktivite olduğu fikrine katılacaklardır. Bizler toplu halde yaşayan insanlarız ve ilişki kurmak doğamızda yatar. Hayatımız boyunca ebeveynlerimiz, çocuklarımız, arkadaşlarımız, sevgililerimiz ve ortaklarımızla çeşitli ilişkiler kurarız. Bu ilişkilerden bazıları başarılı olurken bazıları tam bir felaketle sonuçlanır. Başarı ya da başarısızlığımız tabiatımızda ve duygusal oluşumuzda yatar ve bu özelliklerimiz bir ayna gibi ellerimizden yansır.


DÖRT TİP EL

İnsanlarla kurduğumuz ilişkiler hakkındaki ayrıntıları biraraya toplamanın birinci adımı ellerimizin temel biçimi ile yapısında yatar. Dört tip el biçimi temel duygu ve tepkilerimizi yansıtarak kendimizi karşımızdakilere nasıl gösterdiğimiz ve duygusal potansiyelimizi nasıl açığa çıkardığımızı konusuna kısa bir bakış atıyor.

TOPRAK ELİ
Dürüstlük ve sağduyularıyla tanınan Toprak eli insanları ciddi kişiler olarak algılanırlar. Fazla romantik değildirler ya da duygularını sözle ifade etmezler ama sadakatlerine ve desteklerine güvenebilirsiniz.

 

HAVA ELİ
Zeki ve espirili olan Hava eli insanının çevresi bir çok arkadaşla doludur ama o yakın arkadaş konusunda oldukça seçicidir. Bu kişiler duygusal olarak sabit olmakla birlikte soğuk ve yabancı görünebilirler. Sadakatsizlik bir sorun olabilir.

 

ATEŞ ELİ
Ateş eli olan kişiler elemle sevinç arasında gezinir dururlar. Sıcak ve ilgili arkadaşlar olmalarına rağmen onay ve desteğe ihtiyaç duyarlar. Kolayca aşık olurlar ve çabuk sıkılırlar ama bir kez yerleşik düzen kurduktan sonra daimi ve ateşli aşık olurlar.

 

SU ELİ
İlgili ve şefkatli fakat aynı zamanda hassas ve romantik olan Su eli insanları ilişkileri konusunda idealisttirler. Kolayca etki altında kalabilirler ve kırılganlıkları yüzünden kaba insanlar tarafından sömürülebilirler.



DUYGUSAL KARŞILIK

İnsanlara karşılık verme şeklimiz, seksüel enerjimiz ve sevme kapasitemiz ellemizin duygu ve görüntüsünün bir yansımasıdır. Genel bir kurala göre yumuşak ve gevşek eller bencillik ve kendi isteklerine düşkünlüğü gösterir. El ne kadar sıkı ve sert ise kişinin doğası o kadar kontrollü ve serttir.

İNCE EL


İnce elleri olan kişiler tutkulu insanlara göre daha spiritüel veya entellektüel bir enerjiye sahiptir. Gayret göstermezler, serinkanlı ve çekingen insanlardır. Avucun alt kısmının fazla gelişmemiş olması ve başparmak üçgeninin birleşmesi bu kadının insanlara kolayca açılamadığını gösteriyor.






DOLGUN EL


Dolgun ve esnek el enerji ve kuvvet göstergesidir. Bu tip elleri olan kişiler duygusal olarak dengeli, sıcak ve şehvetlidir. Fiziksel zevke düşkünlük göze çarpar ve tutku ile cinsel içgüdüleri güçlüdür. Bu elin uzun, esnek ve sivri uçlu başparmağı elin sahibinin yumuşak başlı, akıllı ve enerjisini yaratıcı işlere kanalize edebilecek şekilde kontrollü olduğunu gösterir.



VENÜS TEPESİ


Venüs tepesi cinsel içgüdünün merkezidir. Bu kadın eli örneğinde görüldüğü gibi yüksek ve dolgun tepe sevgi dolu, sıcak ve dostça bir mizacı gösterir. Sağlıklı fiziksel arzular sevgiyle birleşmektedir. Bu kadın ilişkilerinde açık ve samimi bir kişi olarak algılanacaktır. Yakın ilişkilerinde ise sevişirken kendini özgürce ifade edebilecektir.





MERKÜR PARMAĞI


Serçe parmak iletişim ve kişisel ifadeyi temsil eder. Seksüel ilişki de bir çeşit kendini ifade etme şekli olduğundan serçe parmağın biçimi genellikle seksüel dürtülerimiz hakkında anlayış geliştirmemizi sağlar. Uzun, ince ve özellikle sivri uçlu serçe parmağı sevgilinin bencil olduğunu gösterir. Çok kısa serçe parmağı ise seksüel toyluğun işareti olabilir.




ÇİZGİLERLE İLİŞKİ

İlişkilerimizde başarılı olmak için kişiliğimizin farkında olmaya, ayrıca duygusal kalıplarımızı, ihtiyaçlarımızı ve güdülerimizi bilmeye ihtiyacımız vardır. Başkalarını anlayabilmek için önce kendimizi anlayabilmeliyiz. Elimizdeki çizgiler ilişkilerimiz hakkındaki bilgileri ortaya koyar. Örneğin kafa çizgisi başkalarına karşı tutumumuz ve duygusal beklentilerimizle ilgili anlayış kazanmamızı sağlayacaktır.

Ellerimizi incelemek kalp ile kafa arasındaki bağı anlamamızı sağlar, ayrıca ellerimizi incelemeyi öğrendikçe başka bilgiler de edinebiliriz. Hepimizin elinde, önemli ilişkilerimizi ve bu etkilerin hayatımızda ne zaman yer alacağını gösteren çizgi ve izler vardır.

BİRLİK ÇİZGİSİ


Geçmişte el falı kitapları Serçe parmağın altında yer alan küçük çizgilerin evlilik ya da aşk ilişkilerini gösterdiğini anlatırdı. Bu yüzden bu çizgilerin ismi evlilik ya da birlik çizgisiydi. Ancak bir çok araştırmadan sonra bu çizgilerin evlilik çizgisi olduğundan şüphe edilmeye başlandı.







HAYAT ÇİZGİSİNİN İÇİ


İlişkiler için hayat çizgisine bakın. Hayat çizgisine paralel olan bu çizgi kişinin ikiz ruhunu gösterir. Diğer ilişkiler hayat çizgisinin içindeki dallarla temsil edilir. Yaşa göre bu çizgiler bir ilişkinin başlangıcına ya da bir çocuğun doğumuna işaret edebilir.

 

 

 

MESLEK

El falı meslek seçiminde de işe yarar, çünkü ellerimiz zihinsel yeteneklerimizle doğuştan gelen becerilerimizi yansıtır. Size uygun mesleği seçmek için uygun bilgileri aşama aşama geliştirebilirsiniz. Elinizin şekli, yapısı ve çizgilerin oluşturduğu belirgin detaylar sayesinde hem size daha fazla doyum verecek hem de başarılı olmanızı sağlayacak bilgiler edinebilirsiniz.

DÖRT EL ŞEKLİ

Elimizin genel şekli temel mizacımızı belirler, ayrıca yetenek ve becerilerimize uygun meslekler hakkında fikir verir. İlerde mesleki kategorileri belirlemek için parmak uçlarımız ya da avuç içi çizgilerimizden edineceğimiz bilgileri inceleyeceğiz.

TOPRAK ELİ
Ofis dışında yapılan ve endüstriyle ilgili işler Toprak eli sahipleri için en uygun mesleklerdir. Hayal gücünden yoksun olsalar bile bu kişiler ellerini kullanmakta ustadırlar. Değişimden nefret ederler, iş güvencesine ihtiyaç duyarlar.

 

HAVA ELİ
Hava eli olan insanlar güçlü iletişimcidir ve eğitim, medya, satış, seyahat endüstrisi ve politikada çalışmayı tercih ederler. Makina, bilgisayar, elektronik ve tüm diğer modern aletlerin kurdudur.

 

ATEŞ ELİ
Lİder ve organizatörlerin eli olan Ateş eli sahipleri olayları denetlemekten hoşlanırlar. Sosyal olan bu kişiler eğlence ve sanat dünyasına yönelirler. Mücadele ve macera için tutuşur, stresli durumlarda dahi rahatlıkla çalışabilirler.

 

SU ELİ
Su eli sahipleri iki farklı alanda çalışabilir: ciddi meslekler ya da sanat. Mükemmel bir terapist olabilirler ancak ressam, şair ve tasarımcı olmak da onları mutlu eder.


PARMAKLAR

Parmaklarımız yeteneklerimizi nasıl yönlendirdiğimizi belirler. Görevimizi nasıl yaptığımızı ve işimize olan yaklaşımızı ortaya çıkarır.

PARMAKLARIN BOYUTU

UZUN PARMAKLAR


Uzun parmaklı kişiler ayrıntılarla dahiyane bir şekilde baş eder. Dikkatli ve itinalı oldukları için en uygun meslek titizlik veya analetik zihin gerektiren işlerdir. Özellikle dikkat ve göz-el işbirliği gerektiren görevlerde başarılı olurlar. Ancak yavaş hareket ederler.

 

KISA PARMAKLAR


Kısa parmaklar bilgiyi hızlı bir şekilde kullanmanın işaretidir. Parmağın sahibi ilham veren düşünceleriyle görevinin taslağını geniş açıdan görebilir. Bu kişiler mükemmel planlar yaparlar ancak sabırsız olduklarından hedeflerine ulaşırken kısa yolları tercih ederler.


EKLEMLER

BELİRGİN EKLEM


Belirgin eklem analiz yeteneğini gösterir. Parmaklarındaki eklemleri belirgin olan kişiler olayların ayrıntılarını ortaya çıkarma ve bilgi edinme konularında yeteneklidir. Sorun çözmede başarılı olan bu kişiler genellikle mantık gerektiren işlerde çalışırlar. Uygun meslekler bilim, araştırma, filozofi, tartışma gibi mantık gerektiren işler.

 

YUMUŞAK EKLEM


Parmak kemikleri yumuşak olanlar bilgiyi sezgi yoluyla özümser. Sorunlara mantık yoluyla değil içgüdüleriyle yaklaşırlar. Bu tipler için takdir edileceği işler uygundur. İnsanlarla uyum içinde çalışırlar ve yaratıcı işlere meyillidirler.



PARMAK İZİ KALIPLARI

Parmak izi kalıplarımız genetik olup genlerle geçen mizacımızı gösterir. Eğitim sayesinde kişiliğimizi geliştirebiliriz ama parmak izlerimiz içgüdülerimizi ortaya çıkarır.

İLMEK
İlmek şeklinde parmağı olanlar hareketli ve değişken bir çevre oluşturan ekip çalışması için en uygun kişilerdir.

KARMA
Madalyonun her iki yanını görebilen bu kişiler mükemmel bir tartışmacı, danışman ve yargıç olur.

HELEZON
Uzmanların parmağı. Takım çalışmasından ziyade tek başına daha verimli iş çıkaran bu kişiler çevrelerini kontrol altına alma ihtiyacı hissederler.

KAVİS
Zanaatçiden mühendise, çiftçiden cerraha kadar Kavis parmağının sahipleri ellerini kullanabilecekleri bir işte başarılı olurlar.


SAĞLIK

Asırlardır doktorlar el ve tırnaklarımızla sağlığımız arasında bir bağ olduğunu düşünüyorlar. Modern tıp araştırmacıları bu bağı, bazı parmak izlerinin kalp krizine meyilli olduğunu göstererek kanıtladı. Bundan başka ellerimiz mevcut sağlık durumumuz ile hastalığa yakalanma eğilimiz hakkında da ipuçları verir. Bununla birlikte hastalık işaretinin sadece bir olasılık olduğunu ve bu işaretlerin mutlaka bu hastalıklara yakalanacağınız anlamına gelmediğini belirtmek isteriz.

DÖRT EL ŞEKLİ

Psikologlar bazı kişilerin bazı hastalıklara eğilimi olduğunu söyler. Gergin ve rekabetçi bireyler kalp hastalıklarına huzurlu ve sakin bireylerden daha sık yakalanırlar. Bu bulgular kişiliğimizin sağlığımızı etkilediğini gösterir - ve tabii kişiliğimiz ellerimizin yansımasıdır.

TOPRAK ELİ
Endişe ve aşırı hoşgörüye bağlı olarak bağırsak ve mide sorunlarına meyilli olan Toprak eli sahipleri stres ile fazla kilodan sakınmalıdır. Muntazam egzersiz ve bol temiz hava sağlıklarını korumalarına yardım edecektir.

 

HAVA ELİ
Hava eli sahiplerinin tipik hastalıkları tansiyon gerginliği ve solunum sorunlarıdır. Aşırı hareketli zihinleri yüzünden sürekli sinir sistemi sorunları ile buna bağlı yorgunluklar yaşarlar. Zihinsel gevşeme için zaman ayırmaları gerekir.

 

ATEŞ ELİ
Dinamik bir yapıya sahip olan Ateş eli insanı kalp hastalıklarına meyillidir. Aceleci ve düşünmeden harekete geçmeleri yüzünden kaza ve yaralanmalar olabilir. Ateş eli sahipleri daha ağır hareket etmeyi öğrenmek zorundadır yoksa kendi kendilerine zarar verebilirler.

 

SU ELİ
Bu grupta yer alan kişiler nazik sinir sistemleri yüzünden psikolojik sorunlar yaşar. Alerji ve romatizma da bu grubun yaygın hastalıklarındandır. Su eli sahibi uyuşturucu ve alkol bağımlılığından sakınmalıdır

 PARA VE ŞANS

Bize para ile şansın birbirine bağlı olduğu öğretildi ancak el falı sanatında bu ikisi birbirinden ayrı değerlendirilmelidir. Temelde ellerimizin yapısı zenginlikle ilgili tutumuzu belirler. Örneğin dolgun eller çok çalışmaya hazır kişileri temsil ederken hamur gibi yumuşak eller tembellik eğilimini ve iyi yaşamak istediği halde çok çalışmaktan kaçınan kişiyi gösterir. Şans daha belirgin birşeydir ve avuç içi işaretleri arasından dikkatlice ayırt edilmelidir.

DÖRT EL ŞEKLİ

Dört kategorinin her biri para ile zenginliğe farklı karşılık verir. Çizgiler ve işaretler hayatımız boyunca yaşayacağımız bireysel maddi durumları belirtir. Elimizin şekli ise paraya karşı tutumumuzu ve maddi durumumuzu nasıl yönettiğimizi gösterir.

TOPRAK ELİ
Toprak eli sahipleri çok çalışarak ve yavaş para kazanır. İhtiyatlı ve akıllı davranan bu kişiler yeteri kadar para biriktirene kadar düzenli olarak bir köşeye para koyar.

 

HAVA ELİ
Hava eli insanlarının ticari sezgileri kuvvetlidir, ayrıca bu kişiler genellikle ekonomik pazar ile yatırımlar hakkında bilgi sahibidir. Hava eli sahibi parasını memnuniyetle çeşitli yatırımlar yaparak değerlendirir.

 

ATEŞ ELİ
Sezgi ya da şans sayesinde parayı kendine çeken Ateş eli sahibinin ekonomik durumu sallantılıdır. Bütün yumurtalarını aynı sepette toplamaktan hoşlanmayan bu kişi sermayesini geniş çapta yatırımlarla değerlendirir.

 

SU ELİ
Su eli sahipleri maddiyatçı, iş kafalı ya da ekonomi bilgisi olan kişiler değildir. Onlar banka hesapları yerine ruhlarını zenginleştirmeyi tercih ederler. Bununla birlikte yaratıcı yetenekleri sayesinde gerçekten zengin olabilirler.

 SEYAHAT VE TAŞINMA

Seyahat etmek zihni genişletir derler, ama aynı zamanda insan eli üzerinde bir de iz bırakır. Eğer gezi kişinin zihninde kalıcı bir etki bırakmışsa, avuç içinde de buna bağlı bir iz bırakacaktır. Her tür gezi etki yaratır - taşınmaktan uzak yolculuğa kadar. Seyahat ile taşınmayı temsil eden izler gezinin tipine göre farklılıklar gösterecektir. Örneğin keşif yapılan seyahat çizgisi kalın çizgilerin karşısında yer alırken hayat çizgisinde çıkan dallar yeni bir yere taşınmayı gösterir.

DÖRT EL ŞEKLİ

Bazı kişiler aynı yerde çok fazla kaldıklarında rahatsız olur. Bazıları ise aile evinde yaşamaktan memnundur. Çizgiler her insanın taşınma kalıbına göre farklılıklar gösterse bile el şekli kişinin seyahat ve çevre değşitirmeye karşı tutumunu ortaya koyar.

TOPRAK ELİ
Toprak eli olan kişiler düzenli bir hayattan hoşlandıkları için bildikleri ve sevdikleri yere geri dönme eğilimi gösterir. Bu kişiler evlerinin bahçesinde de rahatlıkla oyalanırlar ama herhangi bir seyahate gidecek oldukları takdirde dışarda vakit geçirebilecekleri yerleri tercih ederler ve şehir yerine kırlık alana giderler.

 

HAVA ELİ
Hava eli sahipleri çeşit ve insanlarla iletişimden hoşlanır. Yabancı ülkeleri gezmekten büyük zevk alan bu kişiler seyahat acentalarının başlıca müşterilerindendir.

 

ATEŞ ELİ
Ateş eli olan kişiler maceraperesttir. Bir çocuk gibi heyecanlanarak kendilerini yollara atan bu kişiler keşfedilmemiş yerlere gitmekten hoşlanır ve farklı giysilerle kültürleri tanımaktan zevk alır.

 

SU ELİ
Su eli sahipleri seyahat ederken kalabalık olmaktan hoşlanır ve kültürel faaliyetler, müzik festivalleri ve antik yerlerle tarihi bölgelerden zevk alır. Ayrıca mistik türbeler ve spiritüel gücü olan yerlere karşı büyük ilgi duyar.

 

EMEKLİLİK

Bazılarına göre emeklilik, çalışma hayatının koşuşturması içinde yapamadıkları şeyleri gerçekleştirebilecekleri altın çağ anlamına gelir. Bazılarına göre ise gelir, iş arkadaşları ve belki de en önemlisi olan statü ve kimlik garantimizi elimizden alan bir tehdittir. Hangi seçeneği kabul ederseniz edin, mutlu bir emeklilik için ev işleri ve ekonomik hazırlıklar dikkatli bir plan ile önceden çözümlenmelidir. El analizi sayesinde ihtiyaçlarınız hakkında anlayış kazanabilir, bu değişimi yumuşatabilirsiniz.


DÖRT EL ŞEKLİ

Dört temel el şekli her insanın hayata, dolayısıyla emekliliğe olan yaklaşımı hakkında genel bir tablo çizer. Kişinin el şekli yaşamında meydana gelen yeni olaylar ve mücadelelerle nasıl baş etmesi gerektiği hakkında önerilerde bulunur.

TOPRAK ELİ
Dört elden biri olan Toprak eli için emeklilik zor bir durumdur. Bu insanlar hayatlarını çok çalışarak geçirdiklerinden emeklilik gibi büyük bir değişim onları rahatsız eder. Bununla birlikte açık havada zaman geçirmek onlara doyum verecektir.

 

HAVA ELİ
Hava eli insanı emekli olduğunda çalışma ortamının dedikodularını ve arkadaşlarıyla birbirlerine anlattıkları söylentileri özler. Arkadaşlarla olan bağı devam ettirmek
ve kurslara katılmak Hava eli insanına keyif verecektir.

 

ATEŞ ELİ
Ateş eli sahipleri için insanlar çok değerli olduğundan emekli olduklarında dostlarını çok özlerler. Bu kişiler klüplere üye olarak, toplu projelere katılarak ya da bir dernek için gönüllü çalışarak doyuma ulaşabilirler.

 

SU ELİ
Su eli sahibi için emeklilik büyük zevktir. Günlük koşuşturmadan kurtulduklarını hisseden Su eli insanı memnuniyetle günlerini sanat ve müzik ya da okuma ve şiir yazma gibi yaratıcı becerilerle dolduracaktır.

 

UYUM

Eşinizle aranız nasıldır? Birbirinize gerçekten uyum sağlayabiliyor musunuz? Bu soruları ellerinizi karşılaştırarak cevaplandırabilirsiniz. Elinizin şeklini, yapısını ve çizgilerini inceleyerek farklılıkları ve benzerlikleri ortaya çıkarabilir, ilişkinize derin bir anlayış kazandırabilirsiniz. Benzerliklerin fazla olması uyumu gösterir. Farklılıkları görebilmeniz ise birbirinizi daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Bazen insanları biraraya getiren şey birbirlerine olan benzerlikleri değil aralarındaki farklılıklardır.


DÖRT EL ŞEKLİ

Uyum aramak üzere el incelemesi yaptığınızda öncelikle ellerin birbirleyle olan uyumunu arayın. Aşağıdaki çizelge diğer el şekilleriyle olan uyumunuzu gösteriyor. Yatay çizelgeden kendi, dikey çizelgeden ise eşinizin elini okuyun.

 

TOPRAK ELİ

HAVA ELİ

ATEŞ ELİ

SU ELİ

 

 

 

T
O
P
R
A
K


E
L
İ

İyi bir kombinasyon. Her iki eş de çalışkan olduğundan kısa zaman içinde birlikte bir düzen kurarlar. Muntazam ve sağlam bir ilişki.

Kendini sözel olarak ifade edebilen Hava, Toprağın fazla sessiz olduğunu düşünür. Hava çeşit ister, Toprak ise düzen. Tuhaf biri ilişki olmakla birlikte birbirlerinden çok şey öğrenebilirler.

Toprak Havanın uçarılığını dengeleyebilir ve fikirlerini yapıcı işlere yöneltmesini sağlayabilir. Ateş sabırsızlığının önüne geçebilirse bu ilişki her iki taraf için de ödül niteliği taşır.

Birbirinden oldukça farklı bu iki kişinin birlikteliği zor olacaktır. İlişkinin olumlu yanı Toprak Suyun hayallerini somutlaştırabilir. Olumsuz yanı ise Su Toprağın duyarsız olduğunu düşünebilir.

T
O
P
R
A
K


E
L
İ

H
A
V
A

E
L
İ

Hayata farklı gözlerle bakan, iş konusunda çelişkili tutum sergileyebilecek bu çiftin ilişkisi zor olacaktır. Toprak Havanın yüzeysel olduğunu ve bağlılıktan kaçtığını düşünecektir.

Serinkanlı, entellektüel bir ilişki. Tutku ve duygular kontrol altında, ayrıca yaratıcı fikirler ön planda. Her iki taraf da seksüel bir kıskançlık yaşamaz.

Biraz fedakarlıkla bu ilişki karşılıklı doyum verebilir. Ateş Havayı özgür bırakmalı, bunun karşılığında Hava Ateşe güven vermelidir.

Hayata karşı yaratıcı bir yaklaşımın paylaşılması. Hava Suya ihtiyacı olan dünyevîliği sağlayabilir. Ancak Su zaman zaman Havanın duygusal olarak mesafeli olduğunu düşünebilir.

H
A
V
A

E
L
İ

A
T
E
Ş

E
L
İ

Verimli bir ilişki olabilir. Toprak Ateşin hevesinden faydalanabilir. Her ikisi de aynı enerji seviyesine sahip olmakla birlikte Ateşin çılgın hayat tarzı Toprağı rahatsız edebilir.

Canlı bir ilişki. Her iki taraf da canlı ve sosyal, ancak farklı ihtiyaçlar ilişkiyi tehlikeye atabilir. Ateşin kıskançlığı Havaya kendini tuzağa düşmüş hissetirebilir.

Hareketli, büyük bir tutkunun hakim olduğu dönme dolap misali bir ilişki. Alevi canlı tutmak için her iki taraf da birbirinin dikkat çekme ihtiyacına saygı göstermeli.

Gelecek vadeden bir ilişki. Her iki taraf da sevgi ve duyguların gösterilmesinden hoşlanır. Su Ateşin ayaklarının yere basmasında faydalanır.

A
T
E
Ş

E
L
İ

S
U

E
L
İ

En uyumsuz çift. Su ilişkiye incelik getirebilir ancak Toprak Suyun mantıksız düşünce tarzına öfkelenebilir.

Yaratıcı bir ilişki için iyi bir kombinasyon. Hava Suyun hayal gücünden faydalanabilir. Ancak Suyun hükmedici tavrı Hava için engel oluşturabilir.

İyi bir kombinasyon. Her ikisi de tutkulu. Birarada olduklarında hararetli ve ihtiraslı bir ilişki yaratırlar. Ateş liderliği ele geçirmekten memnun kalacaktır.

Sanat için yaşayan hassas çift için bu ilişki ruhlarının birleşmesi anlamına gelir. Bununla birlikte idealler konusunda biraz daha dünyevî olmaları tavsiye edilir.

S
U

E
L
İ